Week tegen de Kindermishandeling

Afgelopen dagen zijn bijzondere dagen voor mij geweest.

Deze week is de Week tegen de Kindermishandeling. Enkele weken geleden ben ik door de Limburgse gouverneur benoemd tot Ambassadeur bij de Limburgse Beweging tegen Kindermishandeling. Een grote eer en tevens een opgave voor mij als nieuwbakken wethouder.

Buiten wat algemene informatie voelde ik mij afgelopen dagen een beetje schuldig omdat ik veel meer ambitie had. Maar ook bij mij heerst de waan van de dag en zijn de goede voornemens vaak het laatst in de rij om te verwezenlijken.

Maar… in een overleg met de Gennepse Katholieke Bonden van Ouderen werd een vraag van mij van 5 maanden geleden behandeld. Mijn vraag destijds: wat kunnen jullie als bonden en opa’s en oma’s nou betekenen voor de kinderen en jongeren van jullie gemeenschap. Denk daar eens over na en laten we daar het gesprek over voeren.
En in het vervolgoverleg deze week werd uitgewisseld wat elke kern zelf had ontwikkeld. Hoe er allerlei activiteiten op school werden gedaan. Dat in een andere kern de kinderen op bezoek kwamen bij de ouderen. En voor andere dorpen was dit weer inspiratie om zelf na gaan te denken over deze goede ideeën.

En ook deze week  mocht ik de bijzondere eer hebben om de kinderen van groep 6 van de basisschool de Drie Vijvers in Milsbeek te assisteren bij de Boomplantdag 2023. En daar vertelde ik (samen met mijn nieuwe handpopvriend Joep) aan de kinderen dat er deze dag door bijna alle scholen van Nederland bomen geplant werden. Wel 20.000 bomen bij elkaar. Een heel bos. En hoeveel dat is liet ik zien door te wijzen naar het bos,verderop bij de Diepen. Zoveel bomen werden op 16 november 2023 in Nederland geplant.

En dat gaf mij weer de geruststelling. Ondanks het gevoel dat ik te weinig gedaan had voor de week tegen de Kindermishandeling heb ik toch ook een paar boompjes gepoot. En met mij heel veel mensen in ons land. En met die zaadjes, zaailingen en sterke nieuwe aanplant maken wij met z’n allen het verschil voor heel veel kinderen. En daar gaan we gewoon mee door. En dan maakt het niks uit of je opa of oma, wethouder, buurman of professional bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *